LOUSIE OCH MIN PRIVATA KNARKODLING

Även om bloggen inte är officiel så kan man ju lika gärna ta och skriva lite inlägg så det finns något att läsa när den väll är i gång! :)

Louise och jag har startat en privat knarkodling i hennes garage. Ni skulle ba våga komma och ta!

Haha, nä så är det självklart inte. Några snitsiga natur människor på bilddagboken tipsade om att ge hästarna brännälsor som extra tillskott. Vi trotsade regnet och plockade med oss en hel del nässlor. Dygnsura och möra så började vi arbetet med att hänga upp de elaka växterna som bara ville bränna oss. Efter en stund fick vi upp en hel del. Nässlorna ska torka nu i några dagar innan de ska pulveriseras och bli uppätet av hästarna.

Brännäslorna ska tydligen vara väldigt bra för både hästar och människor. De är mycket rika på C-vitamin. De innehåller järn, kalcium, fosfor, kisel, mangan och svavel. Den ska även vara väldigt proteinrik. De är vattendrivande och avgiftande, sammandragande, maglugnande och blodsockersänkande. De hjälper till i vårat cirkulationssystem och tarmsystem. Förbrygger och hjälper vid ledproblem liksom mot hudåkommor och en del annat, för både häst och människa.

Torkade blad kan användas till te eller typisk nässelsoppa, strös över maten eller användas som dagligt tillskott. Det ska bli riktigt intressant att prova att mata hästarna med det här. Man kanske till och med blir sugen på att prova själv!



Fortsättning följer!

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0