HALSRING

Idag fick jag ett paket wihoooo! En försenad födelsedags present från Nea Eriksson, jag fick en halsring hihi! Nu har jag och Lisen något att öva på haha! Riktigt snygg var den också *happyface*


Tycker dock inte riktigt att bilderna gör den rättvisa, men men. 



Ville Bus is Cute

Godkväll kära vänner!

Här sitter jag och känner mig ganska så lättad. Känns så himla bra, jag kan andas igen.
Jag och Villebus var ute och fotade lite förut, såhär mysigt hade vi det!
Ville var väl inte helt nöjd med situationen haha, men det var jag! :D






SABBATSÅR

Nu är det som gott som bestämt, sabbatsår blir det för min del. Pratade med syo idag och hon skulle börja fixa med detta. Så nu är den stora frågan vad det blir för praktik plats ..

Det här är en stor lättnad för min del. Det känns jätte konstigt, jag menar, skolan har ju varit en del av ens liv sen man var typ 6 år.
Så imorn ska jag dra iväg till stallet, eftersom att det inte är någon skola för min del har jag hela dagen på mig, jätte skönt! 

Nä jag kan inte beskriva med ord vad jag känner just nu. Men det bästa sättet är med ett enda ord. Lättad.





PROBLEMHÄSTAR

Har idag fått hem boken Problemhästar med Lisbeth Johnson, Marie Haglund och Ulf Owenede från Cavallus!

Har bara bläddrat lite snabbt i den men den verkar ganska intressant faktiskt, så nu blir det läsa av!




Sämsta människorna...

... är de som vill ha snabba lösningar på sina problem.


ÄNTLIGEN TID MED MINA ÄNGLAR

Idag har jag varit till stallet! Min kära (pratglada) bror följde frivilligt med. Ni kan ju ana min förvåning när han fråga om han fick?!

Vi tog en tur med Lisen, hon blev trött men inte så svett, i stallet körde vi lite spansk skritt, hon är så himla söt haha!

Förövrigt möttes jag av en galopperande Nattis med Lisen i släptåg när dom såg mig, förstå min glädje. Hihi, underbara bästa hästar! Gud vad jag älskar dom. 

Planen för veckan är att plugga imorn, på tisdag ska styngnen tas bort och övriga dagar ska jag försöka ta mig till stallet! Hoppas verkligen att jag håller mig frisk nu.
Nu ska jag sova, godnatt!

Gammal bild på älskade Fis. <3


STORT TACK


SVART VS RÖD?

Jag har ju bestämt mig för att köpa en bomlös sadel som ska användas på Nattis till en början. Jag trodde att jag hade bestämt mig för en röd, men när jag kika lite nogrannare hittade jag en svart också, båda från börjes. Den svarta kostar typ 100 kronor mer. Eftersom att hela sadeln är ställbar har jag bestämt mig för någon av dessa.

Den svarta finns bara i 17". Jag är inte alls haj på hur man tar reda på vilken töm man ska ha. Så är det någon som kan så hojta!
Svart VS Röd?




FAIL INLÄGG

Hejsan! Såg nu att bilderna i inlägget "strålröta" är för stora haha, så kan det gå när man har två bloggar som är olika breda. Dock är jag för lat för att ändra då det jag ville få fram iaf syns, så jag hoppas ni överlever med det.

Sen glömde jag också säga att bilderna har jag fått låna av Paulina och Jossan (Jjossan97) på bilddagboken!



STRÅLRÖTA

Strålröta är något som de flesta hästar faktiskt har, ca 90%. Jag kan helt ärligt säga att jag har nog aldrig sett en frisk stråle. En sida om barfotahovar har öppnat mina ögon, jag hade inte en blekaste aning om detta innan, jag trodde att det var så strålarna skulle se ut. Men jag har blivit motbevisad. Jag har inte världens kunskap inom detta området men tänkte göra mig bästa för att skriva ihop en liten text och förklara det jag precis har förstått. Har ni några frågor får ni hemskt gärna fråga, men det är inte säkert att jag kan svara.

De flesta brukar tänka att hovarna är hovslagarens jobb, om hovis inte har sagt något, då är det inget. Fullt förståligt då man litar på dom som ska kunna.
Jag vill inte på något sett trycka ner hovslagare, jag har inget emot dom i sig, men jag håller inte riktigt med dom.
Om hästen har detta blir den oftast ömfotad, en av anledningarna till att vi säger att hästen måste ha skor. 

Strålen fungerar som stötdämpare. Har ni någon gång hört uttrycket "hästar har 5 hjärtan"? Det man då menar är att de 4 hovarna (strålen för att vara exakt) är som ett "extra" hjärta, vet inte hur jag ska uttrycka mig riktigt. Men när hästen belastar strålen så ökar blodcirkulationen i benen. 

När man sätter på en sko på hästen minskar blodcirkulationen. Hästen slutar ömma eftersom att den inte belastar partiet där det gör ont, med andra ord tar man bort symptomen men inte problemet.
Att behanlda strålröta är enkelt, äppelcidervinäger är något som brukar fungera riktigt bra, men för att få en frisk stråle behöver hästen motioneras så att strålen aktiveras. 


Ingen av dessa strålar är friska, det ser man lätt då hästen har en fåra i mitten. En frisk hov ska vara ungefär som en trampdyna på en hund. Den ska vara bred och utan fåra.
Ingen av dessa hovar är friska heller, men som ni kanske ser är hoven längst till höger näst in till frisk då fåran nästan är borta.

Här har vi till sist en i stort sett frisk stråle.



Men kom ihåg att det behöver inte alltid lukta för att hästen har strålröta, har den en fåra i strålen är det tyvärr så att hästen har röta eller svamp. Som sagt har ca 90% av alla hästar detta och de flesta ägarna vet nog inte om det.

Jag hoppas att det kan ha öppnat era ögon lite, så som det öppnade mina. Finns massa mer att skriva om hoven i sig, vilket jag tycker är väldigt intressant, frågan är om ni vill läsa om det?

Här kommer ett videoinlägg om Hovmekanismen som är väldigt viktigt. Känsligare tittare varnas, mindre känsliga rekomenderar jag att kolla!



Som sagt, har ni några frågor så fråga på, men inte säkert att jag kan svara!

TRUST

Den handlar om en fjortonårig flicka som blir våldtagen men som inte själv inser det.
En djup film med mycket känslor och ett fint budskap. Konstigt slut men annars är det en av de bättre filmer jag har sett faktiskt.
Helt klart sevärd för dom som giller drama, och att kanske fälla någon tår till filmen.





MÖGEL I STALLET?!?!?!

I förra veckan upptäckte jag ett grågrönt pulver på flera grejer i sadelkammaren. Det visade sig vara mögel. Så i helgen gjorde jag och Anna rent det mesta. Jag har låtit dörren till sadelkammaren vara öppen och det är nog dags att koppla in elementet för att få lite värme så det blir lite torrare. På köpet så blev ju nästan allt rengjort ;)
Nu hoppas jag att det inte tänker komma tillbaka.


LiVe YoUr DrEaM


Minnen. Goa och gamla med aldrig glömda.

Jag hittade en hel mappa med gamla bilder som jag sparade när jag rederade allt från min bilddagbok. Bjuder på några stycken underbara och galna minnen!


LISTA

Just nu sitter jag och försöker skriva ihop en lista som jag ska skicka med Anna när hon drar till Ullared och Börjes på fredag. Himla smidigt att bara skicka med en lista på prylar och sen få hem det. Tur att Anna är så snäll!
  • Ryktsten
  • Ledrep 3.65m
  • Ridbyxor
  • Hjälmhuva
  • Benreflexer
  • Lädertygel
Det känns som att jag kommer få fylla på mer... ;)


LITE INSPIRATION KANSKE?


BOMLÖS SADEL

Jag har länge planerat in att köpa en western outfit till Nattis, men nu funderar jag faktiskt på att inte göra det. Lotta, hon som skulle hjälpa mig in i detta med western verkar inte höra av sig, och jag lär knappast komma någonstans utan hjälp i rätt riktning. Det skulle ju kosta mig ca 6000:- för den outfiten.

Så nu funderar jag på att istället köpa en bomlös sadel, det blir billigare och i den sadeln kan man göra lite mer varierat än i en westernsadel. Får väll så hur det blir men just nu lutar det faktiskt åt en bomlös, trots att jag är dö kär i outfiten jag kikat in!


Denna kostar 4495:- på Börjes, nackdelen är ju att man skickar efter därifrån, lite jobbigt om sadeln inte passar! Dock skulle denna var justerbar så det verkar ju ganska bra ändå ..

Sen är det ju denna från Hööks, den kostar 2695:- men den är inte alls lika snygg verkar vara långt ifrån lika bra som den röda. Ja, jag är ganska pepp på den röda, men jag vet inte.

Vad tycker ni?


Nu ska det slösas pengar igen!

Hejsan! Just nu sitter jag på bussen på väg till Örebro med Louise! Jag ska utnyttja mitt presentkort och kanske köpa en kameraväska eller något annat skräp till kameran eller djuret! < /br>< /br> Skoldagen i dag har varit ganska värdelös. I morse så hade vi två labbar och sen hade vi fritt arbete i historia och svenska fram till kl. 15.00... Nu hoppas jag att det blir en toppen fredag eftermiddag med lite shopping och fredagsmys! Kramar till alla!

MITT "HÄSTLIV"

Hejsan! Händer inte så mycket i mitt "hästliv" för tillfället då handen är nyopererad, svårt att rida eller sånt då. Men tänkte höra med Annica om hon vill ta en körtur med Lisen i helgen, då behöver jag ju inte göra mer än att pussa på dom saknade hästarna!

Skolan rullar väll på, eller nåt. Tänkte göra lite som Sandra, här skriver jag om saker som är hästrelaterat och på min blogg skriver jag om lite allt möjligt, mitt liv, lite mer "privat" eller vad man ska säga. Tänkte prova så ett tag så får vi se hur det blir!

En del minnen gör för ont.


Glömm inte bort...

Glömm inte bort att ha lite roligt ibland


HOVAR

Jag har funderat på att göra ett inlägg om barfota hovar vs skor och lite sånt. Jag är ju inte så himla duktig på det där men lite vet jag, men nu tänkte slänga upp 3 olika videos om just hovar.



Denna handlar om hovbensrotation, en diagnos som för de flesta innebär att hoven är obotbar, men vissa anser att det är fel. 


Jämför denna med videon under, här ser ni en barfota häst springa


Här är det en skodd häst som springer. En av de saker som sker när man sätter på skor är att den såkallade hovmekanismen inte fungerar och då blir söten hård vilket belastar benen mer än om hästen får gå barfota.

Mycket intressant detta tycker jag, jag har läst lite och blev snabbt ett barfota fan, något jag verkligen vill lära mig mer och tror att barfota hovar faktiskt är det bästa för hästen.

Vad tror ni?


SJUKT, HEMSKT OCH OVERKLIGT.


HM,

Idag fick jag stanna hemma, hann knappt ner för trappan innan jag nästan svimmade och blev riktigt spyfärdig. Så dagen har spenderats i soffan, sovades och kollat på tv. Har inte kunnat resa mig utan att allt snurrat. Nu mår jag däremot bra igen, tror att det var en av tabletterna jag reagerade så starkt på.

Ska snart ta mig in i duschen, får se hur det går med handen haha. Men imorn blir det nog skola skulle jag tro, för den tabletten tänker jag inte ta igen, även fast den hjälpte riktigt bra mot smärtan.
Hade bra så hörs vi!

HAND I PAKET

Ja, idag har jag opererat bort en benbit från min handled, operationen gick bra, jag fick vara vaken vilket jag tycker var skönt!

Nu ger den ont som sjutton, om jag stavar massa fel beror det på att jag skriver med en hand, lättare sagt än gjort när man inte är van.

Mitt ubersnygga paket, eller nåt sånt!


HEJSANHEJSANHEJSAN

Jag känner inte att jag har något vettigt att skriva.
Men jag kan ju alltid upplysa världen om att jag har ont i rumpan och ska strax duscha.
Dessutom så har jag massa läxor som jag borde göra men inte orkar.

the stories we love best, live in us forever ♥




SCHEMA

Här är mitt schema, ganska nice faktiskt! Där det står Djurbruk har jag alltså hund, härliga dagar!


KANIN MAMMA

Japp, som rubriken säger har jag idag blivit kanin mamma för ett tag. En super söt liten sak som kallas Ville! Jag tycker detta är super kul!

Sen har jag också fått en ny moppe idag, hihi. En jätte ful orange sak, men den fungerar! Var inte så ambitiös idag men tog några bilder iaf, men dom är ganska värdelösa.


Ville :D

Dum pinne :(

Möte mellan mjau och kaninis!


ORANGE hihi

R.I.P gamla moppen, välkommen nya!
Orange vs Röd haha!


DUMMA HUNGRIGA FAKIREN

Puh, jag kom nyss hem efter en liten ridtur med Fakiren. Vi tog en liten mysig runda i reflexstyle i skogen. Lite skritt, trav och en mysig galopp på en gräsväg i skogen. Innan vi skulle i väg så lyckades Fakiren trampa på tygeln när han skulle käka gräs. Så nu är mina favorit tyglar trasiga... Nu vet jag i varje fall vad jag ska köpa för mitt presentkort på hööks... I förmiddags var vi ju i väg och kollade den nya hästen. Men det verkar inte som att det är den ponnyn vi får hem. I morgon hade jag tänkt att Fakiren skulle få klättra lite!

HANNA

Godkväll! Idag följde jag och Sandra med Maria och Rebecka och kollade på en häst som dom funderade på att köpa. Ett Welsh Cob sto som heter Hanna. Sjukt söt tjej som lyssna otroligt bra på sitthjälperna men var en riktigt stjärnkikare. Har väldigt delade åsikter om henne, i början när jag provade henne kunde jag bara le, hon kändes så trevlig. Men hon var väldigt trippig i steget, och som sagt sprang hon med huvudet i luften. Om jag letade häst till mig själv hade jag nog övervägt denna häst då jag skulle vilja ha en polle att träna western med och det tror jag hon skulle kunna passa till .. Men för det första är det inte jag som ska skaffa egen häst (tyvärr) för det andra var hon 15 (eller 16?) år gammal och kostade 35.000 kr, lite väl dyrt för den hästen tycker jag.

Jag, ja ni läste rätt, jag, fick prova hoppa henne. Jag som fortfarande är hopprädd hihi, på en piggelin dessutom, i en dressyrsadel, jag som är lagom dålig på att hoppa i vanliga fall tar gärna all hjälp jag kan få för att ta mig över levande, med andra ord inte i en dressyrsadel. Men jag gjorde mitt bästa iaf, hon var inte  alls trevlig i anridningen, hon blev riktigt trippig men över kom vi. Första gången gick ganska bra, tänkte avsluta där men dom tyckte jag skulle prova igen från andra hållet så det gjorde jag. Lite nervös sådär. Först vägrade vi, var delvis mitt fel, eller ja, det är väl alltid ryttarens fel men iaf. Andra gången kom vi över men jag vet inte riktigt vad som hände, jag flög iaf, mot backen. Min rygg gör sjukt ont och nacken mår inge vidare den heller. Suck, aja hoppas det går över snart!

Men som sagt, väldigt delade åsikter om henne, här kommer iaf några bilder!

Som sagt, stjärnkikare .. Rebecka som rider, tyckte hon var riktigt duktig, hon provade till och med att galoppera! Fail som jag är glömde jag ta kort då ..

Maria som rider!

Ingen vidare bild, ser inte trevligt ut någonstans, men så såg det ut den mesta av tiden, tyvärr. Men hon hade sina trevliga stunder, och då var hon såå mysig.





Thats it for now! Hoppas på att kunna ta mig till stallet imorn, en kör tur med Lisen eller något. Min moppe är förövrigt död .. R.I.P mopedus <3 


NATTBLOGG

"känn luften mitt i city
i natten och på dan
när du har blivit van
så är du kung i stan"

I morgon blir det stalldag, äntligen. Här är det inte en lugn stund. Men innan jag får träffa Fakiren ska vi till Eskilstuna och kika på den nya hästen!

kung, bebis, prins, bästis, plutt, klantskalle, tok, pussen <3



MOT STALLET!


yo're not alone.

Jag såg denna underbara och inspirerande historia för ett tag sen men den är fortfarande lika underbar och vacker. Och ja, jag gråter när jag tittar på den.


ÅH VAD JAG SAKNAR DIG DIN DUMMA HÄST!

Nu har jag inte varit i stallet på flera dagar. I början av veckan var jag sjuk och i dag var det ju teorikurs i flera timmar. Så i morgon ska jag äntligen få träffa älskade plutten igen. Jag hatar att skolan tar i från mig allt.

Fakiren bebisen <3

DET VERKAR SOM ATT VI FÅR SÄGA FARVÄL

Det verkar som att vi får säga farväl till Teo innan helgen. Hans gamla ägare ska ta tillbaka honom och de som hade köpt han ska leta efter ny ponny. jag tycker det är lite synd för även om Teo har visat oss några ganska dåliga sidor av sig så är han så himla rolig att rida men jag antar att det blir bäst så här för alla.

Under tiden så flyttar Fakiren hem till Lisen och Nattis! Tycker det ska bli himla härligt att han får flytta dit medans man letar efter ny häst! Jag tror att han kommer bli sjukt glad!


GLAD

Ja, du läste rätt, jag känner mig glad. Det var länge sen faktiskt. Har precis varit hos sjukgymnasten, han har vridit och vändt på min kropp, jätte skönt! Ska tillbaka på torsdag, nästan så man längtar haha.
Är förövrigt frisk nu, så skönt! Imorn blir det en slapp dag i skolan, har ingen idrott så det är bara ma och svenska, sen hem! Slutar med andra ord 20 över 11, så då hinner jag åka till stallet och busa med mina bebisar, sen kumlamarken med Sandra, och efter det rida Teo, happy face!

På lördag ska jag och Sandra åka med Maria och Rebeck (dom som äger Mr. Fjord) och kolla på en ny häst. Spännande! 

Nu börjar snart Robinson som troget följer, någon mer än jag som älskar att kolla på det? Popcorn ska poppas också, härligt!

Bjuder på två gamla bilder på mig och Fis!





STEFAN LIV

Igår var det en flygkrasch i Ryssland där 43 (?) personer dog. Men ändå är det just Stefan Liv som alla pratar om.
Ja, det är synd om honom, synd om hans familj, anhöriga och hans fans. Men det är precis lika synd om alla andra som dog i kraschen, alla andras anhöriga. Det gör mig lite sur faktiskt, att det pratas så mycket just om honom bara för att han råkar vara en grym Hockey målvakt. Skulle dom andra människorna vara "mindre" värda bara för att dom inte är några kända idrottsidoler?
Visst blir det mer påtagligt när någon man känner till har dött, men inte är det mer sorgligt att han är död än att någon annan har dött?

Är det bara jag som reagerar på sånt här? Jag tycker iaf att det är lite orättvist.
R.I.P alla som omkom 7 September 2011, och hoppas på att dom som klarade sig kan lägga traumat bakom sig och fortsätta leva ett bra liv!

NYTT INKÖP

Var en sväng till Hööks med mamma, riktigt skönt att komma iväg lite! Eller ja, först besökte vi Granngården, tänkte kolla på väst men hittade inget bra. Åkte vidare till Tll Häst för att se om dom kunde göra något åt mitt ledrep som är trasigt, men nä. Sen till hööks, kollade på ridväst där också, den 15 Oktober kommer det in nya så då får jag ta mig dit igen!
Köpte iaf en karbinhake till mitt ledrep så kanske jag kan få börja använda det igen, sen köpte jag en ny tröja, det behövde min stallgarderob!

Innan vi åkte dit var vi förbi stallet och hämtade "lönen" efter att jag och Sandra mockat åt Annsofie, 400 kr på Hööks, inte helt fel!
Den kostade 299 kr, väldigt skön!


OUTFIT

Detta är vad jag sparar till för tillfället, till Nattis. Allt finns att köpa på Hööks, sammanlagt skulle det kosta 5867 kr. Bara att spara på! Men visst skulle Nattis bli snygg i detta?


JAG BLIR GRÅTFÄRDIG


SJUKLING, YES I AM

Hejsan. Är hemma och är sjuk, igen. Hade feber imorse och känner mig allmänt slö, mår bättre nu iaf. Hoppas på skolan imorn.

Igår red vi föresten, i skolan alltså. Jag fick rida Paco, en bjässe på nästan 180 cm/mkh. Riktigt mysig att rida var han, men jag var riktigt nervös innan, haha.

Nu har jag precis käkat Kex med Brie ost, gott gott. Vill att dagen ska ta slut så den kan bli imorn, då sk jag förhoppningsvis till stallet och träffa knasponniisarna.


FAKIRENS NYA FLICKVÄN?


STAKARS FAKIREN...

Nu är det bestämt att den nya fjordingen Teo ska säljas. Han passar helt enkelt in sin nya ägare, Maria, och hon trivs inte med honom. Det känns verkligen tråkigt men skönt på samma gång. Teo är en erfarenhet jag tar med mig i livet och Maria har sagt att hon gärna vill ha kvar stallplatsen bara hon hittar en ny häst. det känns bra! De nya människorna i stallet är verkligen jätte trevliga och snälla och bättre än dom är svåra att hitta. Det är en trygghet! Jag hoppas verkligen att de får tag på en häst som passar de perfekt, de förtjänar det.

Men Fakiren då? Även fast han tydligt visat att han inte är så fäst vid Teo kommer hans hjärta kommer krossas igen. Allt för många gånger har han fått byta kompisar och tvingats bli sams med nya hästar. Under min fem år jag ridit han har det stått flera hästar som kommit och gått. Ferrari, Zigge, Bus, Crazze, Herkules, Lisen, Nattis och nu Teo. Det är åtta hästar på fem år. Ingen stannar speciellt länge och Fakiren blir alltid lika förkrossad av att bli av med sina vänner. Jag hoppas verkligen att han kommer få den perfekta kompisen han förtjänar. För så länge ingen rör hans mat är han en snel hest.

Jag önskar att det fanns något jag kunde göra för att muntra upp honom, men jag kommer aldrig att kunna ersätta hans hästvänner. Jag är inte tillräcklig. Jag hoppas att allt blir bra.



Söker ny vän?

HUR SKA JAG FÅ DIG ATT FÖRSTÅ?

Hur ska jag få dig att förstå hur mycket jag älskar dig?
Att jag ALDRIG skulle kunna byta ut dig?
Hur förkrossad jag skulle bli att bli av med dig?
Att jag skulle göra allt för dig?
Att jag kommer stå vid din sida i alla svåra stunder?

Jag kan bara hoppas att du vet

Jag älskar min häst för den han är ♥



NÅGRA TANKAR INFÖR HÖSTEN

Jag, och säkert många andra, känner att hösten är på gång. Jag älskar den tidiga hösten. Jag älskar färgerna, luften, växterna och djuren. Jag älskar tiden då när det känns som att allt samspelar på ett väldigt vackert sätt. En abstrakt känsla men jag gillar den. 

Men i år känns det inte som att jag kommer kunna njuta av det så mycket som annars. Skolan tar alldeles för mycket tid. Det känns som att jag har för många bollar i luften just nu. Skolan, jobbet, hästarna, familjen, körkortet ex. Jag hinner inte göra det jag vill göra utan tvingas att slita för att hinna. Jag orkar men jag hinner inte. Jag gillar att ta ansvar men just nu är det lite mycket. Jag glömmer lätt bort saker, jag är stressad alltför ofta och jag har sån nedrans press på själv. Men det är bara något jag kan ändra på.

Jag hoppas att hösten blir full av nya härliga minnen och härliga stunder med härliga människor. Det är nog det jag kommer att minnas.

Nä, nu måste jag forsätta på den där labbrapporten. Tur att man har sovmorgon i morgon.


AJAJ

Ja, ajaj kan man säga. Jag red Mr Fjord med Sandra och Älgen. Jätte trevlig häst, men det sket sig när jag skulle låta honom sträcka ut i galopp på sandvägen. En liten bockserie och jag flög av. Landade på ryggen, men på något sett lyckades jag typ mosa min glasögon. Sen ramlade jag av igen när han plötsligt blev rädd för ingenting, fast då lyckades jag landa på fötterna! Resten av rundan var han trippig och halv rädd för allt. Knasig häst det där.
Jag har precis pratat med hans ägare och dom har bestämt sig för att sälja honom. Så vi får väll se vad som händer!
Blev varken Lisen eller Nattis idag, men rygg sa ifrån, men lite mys i hagen blev det.
Hade gött, nu ska jag kolla på tv!
Älskade fis får stå för bilden <3

BUS


GODKVÄLL!

Hallojsan! Hoppas alla har haft en bra dag, för det har faktiskt jag! Först red jag en sväng på Nattis, Sandra följde med. Testade hacket, kan inte säga om det fungerade eller inte, Nattis var som bara Nattis kan vara idag men hon verkade förstå iaf. Det blev några snurrar hit, nära på att hamna i diket några gånger, i början fick jag hoppa av för att vi skulle komma någonstans, Lisen lockade mer. Tror Nattis tyckte det kändes lite fel när det var Sandra och inte Annica, knas häst. Men vi tog oss runt hela vägen, vi kom till och med igenom skogen själva! Måste säga att jag är ganska stolt över Nattis faktiskt!
Sandra busade med Fakiren, dom tog ett stort steg framåt idag när hon släppte Fakiren lös i lilla hagen och dom lyckades behålla kommunikationen med vandra riktigt bra ändå. Måste medge att jag blev förvånad, sist jag var med och dom provade sprang Fakiren iväg, men idag gick han faktiskt ett helt varv runt Sandra, riktigt kul att se!
Sen red hon Teo också, hihi han är så söt! Dom körde lite markarbete och sen hoppade dom några skutt, ganska högt faktiskt! Lite farsinerad över att Saandra klarade det i en dressyrsadel.
Nu ska jag bjuda på lite bilder, tänkte slänga ihop en film imorn också från idag!



"Hallå tvåbening där uppe, du kan väll inte mena att vi ska gå in DÄR?! SJÄLVA?! Tänk om det kommer ett monster och äter upp oss?!"


Ja bjuder, ja ..






Oredigerad bild, men några kan jag slänga upp ändå!




Få människor får mig att skratta så mycket som Sandra gör, så himla skön! Tänkte leta reda på en bra bild när dom körde löst, men dom blev inge vidare, tyvärr.



Det var allt för idag, nu ska jag ta mig till sängen, Godnatt!

HORSENALITY KARTA

Godmorgon/godmiddag! Sitter i soffan och latar mig just nu, har precis fyllt i en ny Hn karta till både Lisen och Nattis, ganska intressant, och bra att ha.
Lisen är alltst LB I(Left Brain Introvert) Men kan även "slå om" till RB I (Rigt Brain In ..) och LB I (Left Brain In ..)


Nattis prickar är väldigt utspridda om man jämför med Lisens. Nattis agerar väldigt olika beroende på situation. För det mesta växlar hon mellan LB E och RB E.
Jag har letat som en tok efter en sida som är sjukt bra där dom förklarar varje Horsenality på ett riktigt bra sett, men jag hittar inte den sidan så ni får klara er med korta utdrag från andra sidor.


Left brain extrovert: En häst som är LBE är oftast väldigt showig och gillar att visa upp sig. Den bryr sig inte så mycket om andra, varken hästar eller människor. Denna typ av häst är väldigt trygg i sig själv men kan vara svår att få med sig. De är extremt lättlärda men tröttnar fort så det gäller att man är flexibel och påhittig för annars kommer hästen hitta på egna saker som den tycker är rolig (vilket oftast innebär problem för människan). Typiska karakteristiska drag är vänlig, livfull, egen vilja, plockar mycket med munnen, kan bita/sparka, hittar gärna på hyss, ouppfostrad, kariskmatisk, smart och lekfull.

Left brain introvert: En LBI häst kan ofta uppfattas som trög i både sinne och kropp. Det uppfattas som tjuriga och okänsliga. Men egentligen är det väldigt smarta hästar som vet precis vad de håller på med. Dessa hästar behöver motiveras för att tycka att något är roligt. De är också väldigt självständiga och trygga i sig själva precis som LBE. Typiska karakteristiska drag är smart/beräknande, okänslig, ointresserade, argumenterande/olydiga, kan attackera/ bocka, omotiverade/ tråkiga, matfixerade, blir lätt uttråkade, envisa och lata.

Right brain extrovert: Dessa hästar är explosiva och lättskrämda. De går oftast med huvudet högt och nerverna utanpå kroppen. RBE-hästar reagerar på instinkter och tänker inte lika mycket som LB-hästar. De kan kasta sig hejdlöst undan för fara utan att riktigt veta vart de är på väg. Dessa hästar söker sig till trygga och lugna ledare. Typiska karakteristiska drag är impulsiv, kan inte stå stilla, hyperallert, panikartad, kan sparka bakut/ stegra sig, springer över en, har huvudet högt, mycket spänd, överreagerar, måste komma framåt.

Right brain introvert: Dessa hästar ser ofta lugna ut på utsidan men det rör sig väldigt mycket inombords. Man kan se på små signaler att det är en RBI. De är ofta lydiga och snälla och ställer inte till besvär men blir de rädda eller oroliga så fryser de fast för att sedan explodera. De har ofta en orolig själ och behöver mycket trygghet. Typiska karakteristiska drag är spänd, tystlåten/lydig, misstänksam, tveksam, kan sparka vid rädsla, fryser fast för att sedan explodera, oberäknelig, blyg, har svårt för att tänka, okontaktbar.

Texten har jag kopierat från Bukefalos, för er som vill veta mer rekomenderar jag er att läsa Norahs artikelserie om just Horsenalitys!



Här har ni en tom Hn karta, den kan ni även hitta på Norahs artikelserie där hon även har översatt alla olika orden eftersom den är på engelska.



TREVLIG FREDAG

Tjo, lite snabbt mobilbloggande medans jag är ute med hunden! Eftermiddagen har spenderats på gallerian med Anna och Räkan. Jag köpte som vanligt lite för mycket. Jag borde inte göra det till en vana, att shoppa minst en gång i veckan alltså. Det har blivit lite mycket de senaste veckorna... Jag kanske visar vad jag köpte när jag kommer hem! Ska först ut till stallet och rida knubbig fjording och pussa på Fakiren! Kramar

PARELLI DVD LEVEL 1/2

Sitter och kollar priser på Parellis shop .. Vill verkligen köpa Level 1/2 .. Jag och Sandrar funderar på om vi ska köpa den tillsammans, passar bra till studiecirkeln dessutom! Så sugen!





SKOLKARE ?

Hejsan. Just nu är humöret inte på topp. Fick för ett tag sen veta av en i klassen att en av lärarna sagt högt inför klassen under en lektion att hon tror att jag skolkar. Känns ju jätte roligt, hrm, eller inte. 

Känns så tråkigt när jag kämpar som en tok med mig själv för att hitta styrkan att klara av det som går emot, och sen få veta att någon tror något sånt. Fast jag är mest rädd. Jag vill inte att klassen ska dömma mig utan att veta hur det ligger till på riktigt.

Nu sitter jag i varje fall hemma, vaknade med nästan 39 graders feber igen, men som nu är borta. Min plan är att ta mig till stallet senare så jag får le lite igen. 

Jag funderar på om jag ska skulle ta mig tid att skriva ett åsikts inlägg om något någon dag, men då vill jag veta om ni skulle tycka det vore intressant? Känns onödigt att lägga ner massa tid på något om det inte är någon som vill läsa. Så vill ni ha ett åsiktsinlägg? Och om vad isåfall?

Hoppas ni har det gött!

MAGIC BRUSCH

Har varit mycket snack om dessa borstar på lite olika ställen, det mesta jag har hört är att dom ska vara riktigt bra.
Undrar om någon har provat dom? Vad tycker ni?
Dom finns för 149 kr på hööks. Är dom värda det? Allas åsikter är väkommna! :)


MOTIVATION

Goddag kära vänner. Livet går upp och ner men just nu känner jag mig ganska motiverad. Imorn ska jag busa med Nattis, sen ska jag, Sandra och Sanna förmodligen köra Lisen på gärdet, det ska bli skoj. Sen ska ju Sandra få hoppa Mr Fjord också, ska bli spännande att se! Måste medge att jag är lite avis hihi. Men snart ska jag hoppa Lisen med Sanna som tränare, kan bli hårt. 

Just nu sitter jag och gömmer mig på mitt rum ..  Det är folk här som river upp golvet i v-rummet, jag vågar inte gå ner. Fegis, jag vet, men nu är det tyst så funderar på om dom är borta, börjar bli lite små hungrig dessutom.

Vi får väll se om jag tar modet till mig och tar mig ner!


RSS 2.0