ACCIO HAPPINESS

Your heart is a city
Your eyes are a fixture
The mind tells a story
With ten thousand pictures
We stumble upon it
Fell through the ceiling tiles

We drew up a landscape
We climbed down a ladder
Carved out a memory
To follow the pattern
And now on a clear glass wall
I can see my faith
You know it’s never too late

Andrew Belle - Sky's still blue lyrics

Är det bara jag som faktiskt längtar lite tills den första snön kommer?



HEJDÄR!

Hejsan! Känner att jag varait dålig på att uppdatera, dels för att det inte finns så jätte mycket tid när det är både skola och stall, dels för att jag inte mått så bra. Idag har jag varit hemma med feber, febern är borta men jag mår ige vidare. Får se om det blir skola imorgon eller inte, hoppas på det.

I måndags tror jag att det var så tog jag en sväng med Lisen iaf. Vi körde mot fjugesta, kul tyckte Lisen för där var det länge sen vi körde. Hon var genom svett när vi kom hem igen, det behövde hon haha. På fredag hoppas jag på bus med Nattis och kanska köra med Lisen, får se.

Nu ska jag plugga matte, får se hur det går! Ska försöka uppdatera här lite bättre. Har jag förövrigt sagt att jag ska tävla hoppning på Lisifs, KM med HHK. Jag som var livrädd för att hoppa innan sommaren började! Blir bara 50, men ändå, riktigt spännande!




GODMORGON ALLA GLADA

Hejsan alla glada! Jag är sjukt trött men som tur är har vi sovmorgon i dag med. Det blir några lektioner i dag, lite läxa och sen får man äntligen åka ut till stallet. Teos ägare Maria frågade om jag vill ta en tur på honom i dag så det ska bli spännande!

Det var sjukt länge sen jag red en annan häst än Fakiren. Louise tar med sig Fakrien och hon ska göra ett försök att få galopp på honom. Det kan bli spännande! Jag hoppas bara att Fakiren inte tror att jag tänker byta ut honom mot hans nya gula kompis! Haha, aldrig säger bara xD

Lika charmiga som vanligt



I'M A GOOD PERSON

I lördags var jag och Lousie till hööks, igen... Tanken var att Lousie skulle köpa sig en säkerhetsväst men det fanns inegn som passade henne så jag "råkade" få med mig ett schabrak som Anna fick i födelsedags present och lädervårdskrämen horseman´s one step. Jag måste sluta med att åka till hööks varje vecka. Min plånbok mår inte så värst bra av det.

OCH SÅ VAR DET DAGS FÖR EN NY VECKA

Och då så var det måndag igen, med blandade känslor. Men på måndagar börjar jag inte förren några minuter efter nio vilket känns himla skönt! Dessutom så har vi bara 3 lektioner. 

Min helg har varit toppen! I fredags blev det en mysig hemma kväll hos Lousie med Anna, Lovisa och Jennelie. Jätte goa tjejer, jätte god pizza och jätte bra film. Kanon! I lördags så jobbade jag från 2 till 22 på kvällen men det var faktiskt en riktigt trevlig arbets dag!

I går så tog jag, Lousie och Susanna en liten sväng med Fakiren, Lisen och Nattis på en liten tur som vi kallar för lilla rundan. Det gick jätte bra! Det är så roligt att Lousie börjar komma igång med Nattis nu igen inför hösten. Jag och Susanna passade även på att rida lite på stubben. Fakiren är fortfarande ganska stel i vänster sida men han var jätte mjuk och trevlig. en liten galopp blev det också! På eftermiddan åkte vi på HHKs medlemms möte där vi fikade och diskuterade höstens aktiviteter. Jätte trevligt att träffa alla igen efter sommaren. Jag tror i alla fall att det kan bli en jätte rolig höst bara någon har lust att köra runt på mig och min älg.

Nu måste jag springa till bussen! I kväll så blir det mobilköp och en liten lekstund med Fakiren!


MÖTE MED HHK

Godkväll! Har precis varit på ett möte med HHK, Hardemos Häst Klubb, om jag inte minns helt fel? Var riktigt trevligt!

Den 9:e Oktober är det Familjedagar, spännande! Och jag och Sandra ska börja fila på detta med Nh då vi ska ha en studei cirkel eller vad sjutton det nu heter. Riktigt roligt!

Dagen annars har bestått av stallet i stort sett. Red ut på Nattis med Sandra och Sanna. Wow, hon red Lisen, riktigt kul att hon ville följa med! Nattis skötte sig bra för att vara Nattis, dock är hon sjukt mycket trevligare om det inte är några andra hästar med, så vi satsar nog på det ett tag till, tills hon blivit säkrare.
Imorgon är det skola igen, inte alls taggad faktiskt, men det blir säkert kul, vi ska få köra ponnysarna, kan bli spännande.





SHUTTER

Hej där! Igår vaknade jag med feber så blev inge skola för min del. Sov till 10 och sen vid 11 var feberb borta. Jag passade på att börja storstädningen på övervåningen, bara mitt rum kvar nu. Baka en kaka också som jag precis smakade, den blev riktigt god, nu känner jag mig lite stolt!

Sen stod Hööks på schemat, skulle åka dit med Sandra och köpa en väst till mig, men dom var slut, jag kom ut tomhänt, medans Sandra kom ut med lite fynd.

På kvällen kom Anna, Jenilee och Lovisa A hit, vi käka på Valentino och kolla film.
Vi såg Shutter, jag tyckte den var riktigt bra.




En riktigt bra film, inte så där rysligt äcklig som The grudge, det fanns mer känslor i denna på nåt sett. 

För ett tag sen kom jag hem efter att ha ridit Nattis. Andra gången på hur länge som helst. Red själv hihi. Eller alltså, Annica höll inte idag. Nattis var ko lugn. Helt sjukt, vi travade till och med, på slappa tyglar dessutom. Det om något är lycka.


Nu ska jag dra mig ut i köket och koka lite pasta så min mage slutar skrika .. Hade gött!


FÖRST SKOLA SEN BLIR DET BUS

Jag blev lite sugen på att busa med Fakiren i dag så det blir nog det vi gör i eftermiddag sen. Men först ska jag till skolan. Vi har två lektioner i dag på eftermiddagen så jag börjar tio över tolv. Ganska så skönt!

Men nu ska jag nog pallra mig ner till bussen!

Bild från i våras

ÄR DET INTE HELT FANTASTISKT?

Parelli Discover the Secrets to Success with Horses
Get More: Parelli Discover the Secrets to Success with Horses


KOM NYSS HEM

Jag kom nyss hem från en liten ridtur med Fakiren, Teo och Rebecka. Rebecka har bara ridit i en vecka men gud vad fort hon har lärt sig! Hon är verkligen jätte duktig. Det blev en tur med lite skritt och trav. Fakiren var riktigt pigg och glad och tyckte att det gick alldeles för sakta.

Det kommer nog bli väldigt mycket i skolan nu framöver men jag ska göra mitt bästa att skriva här ändå.


JAG SAKNAR DIG

I tisdags var jag, Anna och Lousie i Örebro för att fira henne lite på hennes födelsedag. Vi prommenerade runt i Örebro och åt innan vi gick in på filmstaden och köpte biljetter till filmen jag saknar dig. Verkligen hetl underbar film! Det var flera gånger som jag satt och grät. Det var så sorgligt och jag blev verkligen tagen. Vill se igen!

Den här filmen rekomenderas verkligen till alla!


SJUK

Hejsan! Just nu sitter jag här framför datorn och kollar på tv samtidigt. Har lyckats dra på mig feber igen, så irriterande. Skulle åkt till stallet idag och tatt en promenad med Nattis, men det sket sig uppenbarligen. Mår bättre nu, tryckte i mig två alvedon imorse, så hoppas på att febern är borta tills imorn.
Så min dag lär bli ganska meningslös, hatar att bara sitta inne.
Eftersom att jag sitter hemma hela dagen tänkte jag slänga upp något åsikts inlägg lite senare eller något, vi får väll se!

RANDOM

Surt, hade precis skrivit ett inlägg och sen råkar jag ta bort allt. Så får bli en kort uppdatering nu!

Först vill jag be om ursäkt för dålig uppdatering från min sida!
Igår fyllde jag år, en helt okej dag i skolan, sen bio med Sandra och Anna, vi såg "Jag saknar dig" och den var sjukt bra! Jag fick en present, en gose häst <3

Herkan lever, går utan munkorg och har slutat rymma, hm ..

Idag har jag lärt känna en ny människa igen i skolan, hon verkar riktigt trevlig! Just nu känner jag mig lite förvirrad över vilken inriktning jag ska välja, för inget blir riktigt som jag vill.

Vi ska ha tema dagar i 4 veckor då man får välja två av inriktningarna man vill prova. Eftersom Djur linjen endast innefattade konstiga djur så passar den inte mig, då jag vill jobba med häst och hund, så valde jag faktiskt Häst på första temat, trots att jag nyss bestämt mig för att inte gå det, sen hund på andra temat. Läser jag Häst - Nv kan jag inte läsa Entreprenör, vilket jag vill eftersom jag vill starta eget, beslutsångest här va!

Snart ska jag till stallet, då ska jag och Sandra köra Lisen och förhoppningsvis tjäna in lite pengar .. !




FAVORITER FRÅN RIDDARVECKAN

Tänkte att jag måste ju slänga upp några bilder från riddarveckan i Arboga! Bilderna från själva tornerspelet var ganska värdelösa då jag lyckades få med en stolpe på nästan alla bilder... Aja, här är mina favoriter!


GUESS WHAT?

Gissa vad jag har gjort idag? Jag har *trummvirvel* ridit Nattis! Det har jag inte gjort på år och dar och det gick bra!
Så himla härligt. Hon var sjukt lugn, jag var till och med mega klantig och tappade mobilen, Nattis hoppade till men sen var det inte mer med det. Jag känner mig lite stolt över min bebis. Det gjorde min dag <3




ANNA OCH BEBISEN

Anna kom och hälsade på mig och Fakiren i regnet i dag. Jag byggde några små hinder som de skulle ta sig runt. Slalom och göra halt över en bom medmera i repgrimma och halsring. De grejade det riktigt bra. Fakiren är så sjukt söt när han tänker och funderar. Annas inlägg om ridturen hittar ni här, tycker att den var mer utförlig än det lilla jag orkade skriva här just nu :)


ONÖDIGT ARBETE LÖNAR SIG

Titta vad jag hittade i brevlådan! Bravo hade en rolig grej som de kallade "tiolitersjakten" där man skulle samla streckkoder. Jag är en sån där människa som går på allt sånt där så jag har fakitiskt suttit och klippt ut streckkoder från jucie paket. Haha men det är ju för sjutton värt det. Så nu har jag helt plötsligt en bio biljett som jag kan utnyttja i morgon när Louise, jag och kanske Anna ska på bio! Dagens awsome!


SISTA DAGEN INNAN VERKLIGHETEN

Usch i dag är det allra sista dagen på sommarlovet. Och så regnar det. Jag vet inte riktigt vad som händer i dag. Jag hoppas att Anna tänker komma förbi en sväng och udnerhåller mig. Nu ska jag ut med hunden en sväng. Sen ska jag nörda sims! Hare.


TEO

Jag har ju inte visat några bilder på Fakirens nya stall kompis, fjordingen Teo! Lousie som fotat!



STUBBÅKER KUL!

Hejsan hoppsan! Näst sista sommarlovsdagen och jag fick för mig att stor städa rummet. Sjukt dammigt och äckligt men det behövdes. Det har inte varit någon ordning på nästan hela sommarlovet. Som tur var kom Lousie och höll mig sällskap innan vi åkte till stallet.

För Fakirens del så blev det lite ridning på stubbåkern. Volter och annat skräp som Fakiren tycker är skit tråkigt. Han var lite seg och lite stel vilket är förstårligt. Vi har inte harva på någon ridbana på ett bra tag. Vi avslutade med en liten galopp och då blev det eld i baken på honom haha gud så roligt han tycker det är att bara få sträcka på sig. Det verkar som att han trivs med det nya bettet! Hoppas verkligen att jag hittat bettet som passar just honom!




HJÄLP, HJÄLP, HJÄLP

Jahaja, här sitter jag med en Sandra som snällt masserar mina onda axlar, väldigt skönt!
Är sjukt nervös inför imorn, då börjar skolan, hjälp hjälp hjälp!
Får väll se om jag överlever ;)
Idag jobbade jag och Nattis lite på gärdet, gick väll bra egentligen, men känner mig inte så nöjd. Nattis var lugn men ofokuserad. Skönt att jobba med henne igen!


Så kan det gå när man håller på med Nattis ..
Hm, ja ..


GODNATT

Hejsan! Ligger i sängen efter en väldigt slapp dag. En tur i bil runt odensbacken och höra gammal släkt historia, hade inte varit helt fel om jag inte varit så sjukt kissnödig hela vägen, suck. aja, senare kom gästerna och sandra. Skönt att ha sandra där och jag hoppas att hon inte hade det alldeles för tråkigt. Jag var hansa osocial med släkten idag, jag är inte på topp och då tycker jag att det är väldigt jobbigt med massa folk. Fick en kamera väska och massa pengar, örhängen, presentkort och lite smått. Lite skämt grejs så där haha. Nä nu ska jag försöka sova! Ni där ursäkta ett bildlöst inlägg men jag bloggar från mobilen. Godnatt!

FÖRSTA RIDTUREN MED DEN NYA HESTEN

Kom nyss hem från en liten ridtur i skogen med Fakiren och ägaren till den nya fjordingen. Gick super bra. Fakiren var lite nervig och otålig som vanligt men den nya hästen, Teo, var hur coll och lugn som helst. Tänk att det bara är en 6åring. Fjording, men i alla fall! Han verkar super trevlig och de nya människorna i stallet med. Jag tror faktiskt att den här vintern kan bli ganska bra ändå! På vägen hem så gick vi förbi hans tjejer, Lisen och Nattis, i deras nya hage och Fakiren ville stanna där. Han ville INTE gå hem.

Provade det nya bettet som jag köpte i går. Jag tyckte att det varkade jätte klumpigt och tungt men Fakiren verkade älska det. Har var så avslppnad och lång och krullade inte alls en massa med halsen som han brukar göra med bett (annars brukar vi köra bettlöst).  Jag tror jag ska prova det några gånger till innan jag bestämmer mig om jag ska ha kvar det eller inte.

Snart ska jag dra i väg på kalas hos Louise! Hare gött!





GODMORGON

Godmorgon! Jag sitter här framför datorn med en filt runt om mig ch fryser lite, ganska mysigt faktiskt. Ska pallra mig in i duschen, vid 11:a kommer farmor och då ska vi åka en sväng och kolla hur hon bodde när hon var barn ..
Sen blir det hem och förbereda sig innan gästerna kommer vid 4. Usch usch massa folk, men kan bli trevligt! Vi firar ju Tomas samtidigt så jag slipper stå i centrum iaf!
Sen kommer ju Sandra också, känns väldigt skönt faktiskt.
Nä nu ska ajg skynda mig in i duschen så jag är klar innan farmor kommer! Blir inga hästar idag, saknar dom redan, mina änglar, men imorn, då ska jag dit.
Hade gött!

MY LOVELY BAG

Tjenamors, eller godkväller!
Efter som Sandra redan berättat om våran ambitiösa dag ute i regnet tänkte jag vara så lat så jag slänger bara upp en bild på min väska som jag är sjukt nöjd med!
Here it comes, jag vet att ni är avis mohaha!

SHOPPING TUR I SPÖREGN!

Vid lunch i dag anlände Lousie och jag till Örebro. Vi gick skilda väger eftersom Lousie skulle på ett möte och jag passade då på att handla lite saker till hennes present som snart är komplett. I örebro fick jag tag på lite kläder medans Lousie förtvivlat försökte hitta en bra väska. de är en kräsen tjej det där. Sen tog vi bussen mot Marieberg gallerian där vi tilldlut hittade den perfekta väska åt Louise och jag försökte hålla plånboken i styr för att inte köpa hem en massa onödiga saker som jag gärna vill ha.

Sen styrde vi våra steg mot hööks. Lyckligtvis så hittade vi et billigt paraply så vi blev inte genomsura utan bara väldigt blöta om fötterna. Lousie köpe två mössor som det står "I love my horse" på. Haha, ganska flummigt. Sen så stod jag en lång stund när jag skulle köpa bett och försökte bestämma mig. Mitt tredelade med äpplesmak har Lousie ponny Lisen tuggat sönder så de går inte att använda längre. Så jag köpte ett tredelat med fasta ringar. Bettet verkade ganska stort och klumigtoch framför allt TUNGT, så om han inte gillar de ska jag byta mot ett lättare, hack eller ett nyt crossunder. Jag hittade också ett par handskar. Underbart! Nu är det ju bara att se till at man inte slarvar bort de som jag brukar göra.



NY HÄSTKOMPIS

Hejsan! Nu slänger jag upp mitt första inlägg här!
Idag har tjejerna flyttat hem från Fakiren där dom har stått hela sommaren, väldigt tråkig dock ganska skönt att ha dom hos Annica igen. Men kommer sakna att ha Sandra i samma stall, men vi träffas ju ändå!
Eftersom tjejerna flyttade hem kom det ju också en ny häst .. *spännande* en fjording vid namn Theo, eller hur det nu stavas haha. Riktigt söt, 6 år och verkar vara väldigt stabil. Kan bli spännande, ägarna verkade vara riktigt trevliga så tror det kan bli bra. Tog inga bilder idag och ihopsläppet flöt på väldigt lugnt, stackars Fakiren sod och letade efter Lisen och Nattis .. Men han lugnar väll ner sig snart och inser att Theo inte är helt fel ändå, trots att han inte är ett snyggt sto!
Fislisa får stå på bilden bara för att jag är sjukt hoppsugen!

FAKIREN AWSOMENESS BIEBER





LOUSIE OCH MIN PRIVATA KNARKODLING

Även om bloggen inte är officiel så kan man ju lika gärna ta och skriva lite inlägg så det finns något att läsa när den väll är i gång! :)

Louise och jag har startat en privat knarkodling i hennes garage. Ni skulle ba våga komma och ta!

Haha, nä så är det självklart inte. Några snitsiga natur människor på bilddagboken tipsade om att ge hästarna brännälsor som extra tillskott. Vi trotsade regnet och plockade med oss en hel del nässlor. Dygnsura och möra så började vi arbetet med att hänga upp de elaka växterna som bara ville bränna oss. Efter en stund fick vi upp en hel del. Nässlorna ska torka nu i några dagar innan de ska pulveriseras och bli uppätet av hästarna.

Brännäslorna ska tydligen vara väldigt bra för både hästar och människor. De är mycket rika på C-vitamin. De innehåller järn, kalcium, fosfor, kisel, mangan och svavel. Den ska även vara väldigt proteinrik. De är vattendrivande och avgiftande, sammandragande, maglugnande och blodsockersänkande. De hjälper till i vårat cirkulationssystem och tarmsystem. Förbrygger och hjälper vid ledproblem liksom mot hudåkommor och en del annat, för både häst och människa.

Torkade blad kan användas till te eller typisk nässelsoppa, strös över maten eller användas som dagligt tillskott. Det ska bli riktigt intressant att prova att mata hästarna med det här. Man kanske till och med blir sugen på att prova själv!



Fortsättning följer!

 



DET HÄR ÄR VI

Då ska vi väll göra ett försök att presentera oss, jag börjar!


Vem är jag?
Jag heter Sandra Olausson. Född 1993. Jag är en glad, knäpp, pratglad, blyg, kreativ och lojal person. Jag älskar hästar, fotografi, naturen, att läsa och har en hemlig dröm att leva på 500-talet bland riddare och drakar. Jag ska nu till hösten börja mitt tredje år på Naturvetenskapliga programmet med mikrobiologi och bioteknik som inriktning. Om jag nu inte kommer bli en hjältemodig riddare så hoppas jag att jag i framtiden kommer bli veterinär och jobba med djur som behöver lite extra kärlek och omsorg.

Mitt hästintresse?
Har jag nog alltid burit med mig sen jag fick veta som barn vad en häst var. Men när jag var liten hade jag ganska besvärlig allergi när det gällde hästar och andra djur med päls. Så när jag var nio år gammal fick jag äntligen börja på ridskola för mina föräldrar. Jag gick på ponnyridskolan Folkatorp i två år tills jag var för stor att rida på små shettisar och började på ny ridskola med större ponnysar där jag red i ett antal år innan ridskolan la ner och jag började på en ny ridskola på annan ort där jag bara stannade ett år då jag inte trivdes eller kunde utvecklas mer. Jag pausade från ridskola i två till tre år men började förra hösten igen på en ny öppnad liten ridskola bara cirka 5 minuter från mitt hus som jag slutade där i våras. Jag har insett att jag inte riktigt vet vad jag vill när det gäller hästarna. Tävla kommer aldrig bli min grej då jag varken har nerver eller intresse för det.

Vem är Fakiren?
Fakiren är min bästa vän. En gammal travhäst som gjort många år på travet och aldrig tappar livslusten. Fakiren är hästen jag litar 100% på. Jag mötte honom för första gången för fem år sedan. Då var jag tretton år gammal och alldeles för liten för att klara en så stor häst som Fakiren men jag var hel nöjd med att få rida några få dagar i veckan, promenera och bara mysa i stallet.

Fakiren är i dag 22år gammal men verkar inte speciellt medveten om det själv. Han tror att han är störst, bäst och vackrast av alla och beter sig som en komplett unghäst i vissa situationer. Fakiren och jag har provat på det mesta. Vi skojar ihop och antar nya utmaningar varje dag. Ett tag så hoppade vi mycket då det var det bästa Fakiren visste men med tanke på hans ålder och att vi vill ha en frisk och glad häst har vi fått dragit ner på det och hoppar bara för att det är roligt någon gång ibland. Dressyr blir det också då och då men både jag och Fakiren förstår egentligen inte meningen med att sitta och harva på ridbanan när man kan ut och röja i skogen!




Jag och Neutral horsemanship?
För flera år sen på ett ridläger där jag hade med mig Fakiren på ett ridläger hemma hos några vänner så var det en av deltagarnas mamma som pratade med oss om neutral horsemanship. Och i vintras så började jag sätta mig in i detta ämne mer och mer. Jag upptäckte en helt ny värld av möjligheter, samspel, harmoni och ärlighet. Det är mycket tackvare Louise som jag har blivit en helt annan människa när det gäller hästarna. Förut blev jag lätt arg när hästen inte gjorde som jag sa och jag ifrågasatte aldrig metoderna som folk använde på sina hästar. Jag såg aldrig saker ifrån hästens perspektiv utan red och höll på med hästar för min egen skull. Bara för att mata min egna egoism. Då var hästarna maskiner som skulle lyda. I dag är hästarna mina vänner och de lär mig nya saker hela tiden.

Varför den här bloggen?
Jag och Louise har länge pratat om att starta en blogg tillsammans. Jag vill ha en blogg för att kunna inspirera mig själv och kanske andra. Jag vill kunna peppa mig själv och andra personer som har det jobbigt med sina hästar och sina liv. Livet är inte lätt men det är något vi får ta. Det finns många ljusa stunder och de är de stunderna jag vill dokumentera och komma ihåg.



Förutom hästarna då?
Hästarna är en stor del av mitt liv och det kommer jag aldrig komma ifrån. Annars älskar jag äventyr och provar gärna något nytt. Jag älskar fantasy, riddare och allt som hör där till. Det overkliga och mystiska fascinerar mig och jag vill alltid ta reda på saker och ting. Min musik uppfattas nog som väldigt varierande. Allt som berör mig tycker jag är värt att lyssna på. Jag lyssnar gärna på instrumental musik från ex filmer och serier. Fotografi för mig är mer än en vacker och perfekt fångad bild. Fotografi är konst som berör och förmedlar känslor. En känsla är så mycket vackrare än en perfekt bild på en perfekt modell.

Jag hoppas det blev en liten sammanfattning av mig som bloggare och person. Nu vill jag veta vem du är. Väll mött!

Blogg: Sandraawsomeolausson.blogg.se
Bilddagbok: Sandrocken
Twitter: SandraOlausson
Youtube: Cirkapris93
Facebook: Sandra Olausson
Deviantart: Sandrocken
Hotmail: [email protected]

--------------------------------------------------------------

Jaha ja, då ska jag försöka på mig en beskrivning av mig själv, eftersom Sandra var så grym på detta tänker jag sno hennes rubriker!

Vem är jag?
Mitt namn är Louise Johansson och jag är född 1995. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva mig själv då jag inte riktigt hittat mig själv än. Men man kan väll säga att jag är en snäll, omtänksam aningen knäpp men rätt lugn person. Jag älskar att umgås med de vänner som står mig nära, men har jätte svårt för att träffa nya människor.

Min dröm om framtiden är att jobba som en Nh tränare, samtidigt som jag rehabiliterar hästar, ta hand om omplacerings djur innan dom kan adopteras, och sen bedriva en ridskola i liten grad. 
Den drömen som står mig närmast för tillfället är dock att förstå. Jag vill lära mig att förstå varför olika individer reagerar på det sätt dom gör, framförallt när det gäller djur. Sen vill jag lära mig att förstå varför jag reagerar som jag gör ibland. Förståelse är någonting jag ständigt är på jakt efter.




Mitt hästintresse?
Jag vill nog påstå att jag alltid har varit mer eller mindre intresserad av hästar.
Men jag kommer ihåg, jag tror det var när jag fyllde 7? Då fick jag den bästa presenten någonsin. Jag fick en häst, eller ja, en ponny. En liten shettis vid namn Madonna, henne fick jag och min kusin tillsammans och på henne lärde jag mig massor. På hästen alltså haha. Senare såldes hon till en ridskola då min kusins låtsasmamma tyckte att Donna var för "snäll" och för seg för att vi skulle lära oss mer. Då kom ponnyn Cherry Frida som vi hade på foder, Frida var pigg och jag var feg. Jag vågade varken hoppa eller galoppera, men lika glad var jag för det! Jag vet inte riktigt varför, om det var så att foder tiden tog slut eller om hon helt enkelt inte passade oss, hon åkte i alla fall tillbaka till sin förra ägare och vi var då på jakt efter en ny häst.
Vi hittade aldrig någon som riktigt passade och därmed slutade jag att rida.

Några år senare, kan det ha varit år 05 kanske? så började jag på en ridskola med en kompis, där trivdes jag riktigt bra till en början! Vi gick en "introduktions kurs" vilket innebar teori med bara ridning var 3:e gång. Jätte nyttigt och jag tyckte det var riktigt skoj!
Jag kommer ihåg den underbara känslan av att sitta på en häst rygg igen, jag red en fjording vid namn Ior, jag kommer ihåg hur han lunkade fram ..
Aja nog pratat om det! Efter ca 2 år trivdes jag inte längre då vi hade fått en ny ridlärare som inte alls var trevlig, det var då jag började rida Lisen! Ett urmysigt gotlansruss. Detta var 2008. Där stannade jag i 2 år tills jag var för stor och hittade då en tinker att rida. Eller ja, två tinkrar, Tindra som jag skulle rida från början, och Tulla som jag sen red mest på. Ur mysig men med en väldigt stark vilja. På henne lärde jag mig sjukt mycket!

För ungefär ett år sedan fick jag ett sms av Annica, ägaren till Lisen där hon berättade att hon hade en ny häst hemma och undrade om jag ville börja rida henne. Detta var rena drömmen. Det var långt att åka till Tulla, och det var ganska dyrt att rida där dessutom. Sen trivdes jag så bra hos Annica!
Några dagar senare åkte jag dit och fick då prova rida Nattis för första gången. Vilja - Nathalie. Där är jag nu, tar hand om världens snällaste tant, Lisen, och sen Nattis då som är som hon är.




Vem är Lisen?
Lisen är ett russ sto som nu är 18 år om jag inte minns fel. Hon är en liten tant med ett hjärta av guld. En underbaring som tryggt bär fram nybörjare, eller som lär en lite mer erfaren att våga. Denna lilla dam har lärt mig massor. Det mesta jag har gjort på en hästrygg, har jag gjort för första gången på henne.

Med Lisen är jag helt trygg, jag vet vart jag har henne och kan inte annat än att skratta när hon får för sig att man kan busa eller annat knas. Hon kan vara lite tjurig av sig men tycker hon har mjuknat upp väldigt mycket senaste tiden. Förut ville hon ha sitt huvud för sig själv, men nu brukar hon faktiskt uppskatta att stå och mysa lite.
Att springa runt på ridbanan och glo på sand, det är inte Lisens grej, inte min heller för den delen. Eftersom att jag är för stor så brukar vi oftast uppleva naturen tillsammans när vi är ute på en kör tur eller en promenad. Dock händer det ibland att vi tar en bus ritt i skogen!



Vem är Nattis?
Som jag sa tidigare har jag och Nattis bara känt varandra ett år ungefär. Hon är född 1995, samma år som jag så lagom svårt att komma ihåg. Hon har bara stått i stortsett hela sitt liv innan hon kom till oss. Detta innebär att hon kan ingenting i stortsett, och hon har inte förstått att man inte bara kan kliva över folk.
Att vara ensam är rena pinan och att stå still, det går inte! Hon blir väldigt lätt stressad i olika situationer.
Detta jobbar vi med och jag tycker att det går mer och mer framåt. Man får se den härliga Nattis allt oftare och det är aldrig fel!


Just nu håller vi oss i hagen och stallet så hon får hitta tillbaka till sig själv igen och bli av med lite överskotts energi genom att springa av sig på lina. Promenader är vi inte riktigt redo för än då hon bara klampar över en om hon får för sig det. För ett tag sen hände en liten olycka och efter det har hon stått då hon blev stel och sårig. Men innan det hade vi faktiskt kommit så långt att jag till och med fått sitta på henne i fullgalopp, härlig känsla!



Jag och Natural Horsemanship?
Nh -  det är något jag fastnat för totalt. Jag kom in i detta tack vare en av mina förebilder Norah Kohle, hon har en blogg, http://horsebalance.blogg.se dock uppdateras den sällan, men där finns en länk till hennes hemsida där det står om olika kurser osv. Hennes texter och bilder inspirerade mig och jag insåg då att hästen inte var någon maskin. Jag började mer och mer se hästen som individ och insåg att om jag ska kunna kalla hästen för min kompis, då måste jag börja lyssna. Det är denna filosofi jag utgår ifrån när jag jobbar eller träffar olika hästar. Det handlar egentligen bara om att tänka logiskt och utgå ifrån hästen.


Jag är väldigt tacksam för att jag äntligen förstod detta. Efter att jag och Sandra hade en random diskussion på bilddagboken insåg jag att hon också var lite smått insatt i detta och då tog det väll fart på riktigt. Det är mycket lättare att lära sig om man är två. 
Ja, det var väll ett år sen ungefär och här står vi nu.

Förutom hästarna?
Hästarna är ju mitt liv och allt jag gör bygger i stortsett på hästar. Är jag inte i stallet sitter jag ofta, alldeles för mycket vid datorn, och läser om hästar. Jag läser häst bloggar, olika grupper på bdb om just hästar och hästhållning. 


Men det är aldrig fel att krypa ner i sängen med en riktigt bra bok i handen, och jag har nu lyckats inse att det finns andra böcker än häst böcker som faktiskt är bra! Sen är det ju aldrig fel att krypa ihop i soffan men en kompis och kolla på en riktigt bra film!

Fotografi är något jag är väldigt intresserad av dessutom. Jag har precis köpt mig en egen system kamera, en Nikon D5100 och jag är riktigt nöjd! Fotografering för mig handlar om att fånga ett ögonblick, bevara känslan som fanns just när bilden togs. Eller att skapa en känsla genom att exprimentera med vinklar, ljus och olika inställningar. Att redigera bilder efter är nästan lika roligt det med! Där kan man lätt förstärka den känslan man var ute efter när man tog fotot. Detta är något jag gärna pysslar med när jag inte är i stallet. Dock är det lite långtråkigt ibland då jag oftast fotar själv. Men porträtt fotografering med en kompis är riktigt skoj! Speciellt om man får stå bakom kameran .. hihi ..

Jaha, som de flesta andra texter jag skriver blev det här nog ganska rörigt, och väldigt långt, men hoppas det gjorde er lite klokare!

Blogg: myharmony.blogg.se
Bilddagbok: Iamme
Youtube: Lowise95
Facebook: Louise Johansson
Hotmail: [email protected]


ALLRA FÖRSTA INLÄGGET

Hejsan hoppsan och välkommen till Lousie och min nya blogg, ourgoodlife.blogg.se! Bloggen är under konstruktion då varken jag eller Lousie kommer överenns med våra program, HTML eller med varandra. Men till slut ska det väll bli något vettigt (läs: eller inte)! Bloggen är väll tänkt att fungera som en slags pepp och inspirationsblogg? Jag hoppas det kommer bli kul i varje fall (läs: flummigt)

Det lär väll komma en presentation av oss. Jag lovar att detta blir awsome!


RSS 2.0